Aarhus University Seal

AIAS DUA PEP-TALKS: Steffen Dalsgaard

Digitalt valg i Danmark - hvorfor ikke?

Info about event

Time

Wednesday 26 February 2014,  at 16:00 - 17:30

Location

The AIAS Auditorium, Building 1632, Høegh-Guldbergs Gade 6B, 8000 Aarhus C

I foråret 2013 rasede debatten om, hvorvidt der skulle eksperimenteres med digital stemmeafgivelse ved efterårets kommunalvalg i Danmark. Året før havde der i offentligheden været bred konsensus om, at digitalisering af valg ville komme meget snart, men lovforslaget der skulle indføre det, endte med at blive taget af dagsordenen i Folketinget. Hvordan skal vi forstå forholdet mellem demokrati, politik og digital teknologi? Og hvordan endte det, som mange troede var en ’sikker
vinder’, med at blive en tabersag.

Kort CV

Steffen Dalsgaard er lektor i IT og ledelse på IT Universitetet i København. Han har tidligere arbejdet med politisk antropologi, demokrati og lederskab i Papua Ny Guinea. I dag er han del af det tværfaglige projekt ’DemTech’, som studerer mulighederne og udfordringerne ved e-valg i Danmark.

Program for alle AIAS DUA PEP-TALKS kan findes her.

Tilmelding på www.youngacademy.com.

Hvad er DUA PEP-TALKS?

DUA PEP-TALKS er en række foredrag, hvor nogle af landets dygtigste unge forskere, medlemmerne af Det Unge Akademi, fortæller om deres forskning, hvad de brænder for, og hvorfor det er så fedt at være forsker.

En DUA PEP-TALK varer 35 min og bagefter er der rig mulighed til at stille spørgsmål, både til selve forskningen men også til foredragsholderen, som gerne deler ud af sine personlige erfaringer og oplevelser som forsker. Foredragene er gratis og åbne for alle elever på gymnasiale uddannelser samt 1. års universitetsstuderende. 

Efter foredraget indbydes deltagerne til sodavand og snacks.