Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

AIAS DUA PEP-TALKS: Thomas Bjørnskov Poulsen

På rejse til kræftsygdommens kerne

2013.12.19 | AIAS

Date Wed 26 Mar
Time 16:00 17:30
Location The AIAS Auditorium, Building 1632, Høegh-Guldbergs Gade 6B, 8000 Aarhus C

Kræft er en mærkelig sygdom, ja det er faktisk mange hundrede forskellige sygdomme og derfor er sandsynligheden for helbredelse relativt lav. Det er især tilfældet, når sygdommen er i det stadie, man kalder metastatisk. I løbet af de senere år har forskerne opnået en markant ny indsigt i de fundamentale biologiske og molekylære processer, der er involveret i metastase. Det er en fascinerende men også på mange måder skræmmende viden man har fået, som har resulteret i en ny
forståelse af, hvad man kan kalde for kræftsygdommes kerne. Hør om den nyeste kræftforskning mulighederne for at udvikle nye typer af medicin.

Kort CV

Thomas Bjørnskov Poulsen har en ph.d.-grad i kemi og har tidligere arbejdet som forsker i USA. I de sidste 2 år, har han haft sin egen forskningsgruppe på Aarhus Universitet. De arbejder primært med at studere bioaktive molekyler, særligt molekyler, som kan hæmme cellulære processer, som er involveret i metastase.

Program for alle AIAS DUA PEP-TALKS kan findes her.

Tilmelding på www.youngacademy.com.

Hvad er DUA PEP-TALKS?

DUA PEP-TALKS er en række foredrag, hvor nogle af landets dygtigste unge forskere, medlemmerne af Det Unge Akademi, fortæller om deres forskning, hvad de brænder for, og hvorfor det er så fedt at være forsker.

En DUA PEP-TALK varer 35 min og bagefter er der rig mulighed til at stille spørgsmål, både til selve forskningen men også til foredragsholderen, som gerne deler ud af sine personlige erfaringer og oplevelser som forsker. Foredragene er gratis og åbne for alle elever på gymnasiale uddannelser samt 1. års universitetsstuderende. 

Efter foredraget indbydes deltagerne til sodavand og snacks.

Events