Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

AIAS DUA PEP-TALKS: Rikke Schmidt Kjærgaard

Molekylær Hollywood: Videnskab i 3D

2013.12.19 | AIAS

Date Wed 22 Jan
Time 16:00 17:30
Location The AIAS Auditorium, Building 1632, Høegh-Guldbergs Gade 6B, 8000 Aarhus C

Vi kan i dag ikke lave videnskab uden at lave rigtig mange billeder på baggrund af store mængder data. Men hvordan viser vi dynamiske aspekter af for eksempel proteiner, når vi kun har statiske data til rådighed? Vi bruger metoder fra underholdningsindustrien baseret på det nyeste animationssoftware, hvor vibrationer og fleksibilitet i molekylets bevægelse baseres på mange forskellige typer molekylære data.

Kort CV

Rikke Schmidt Kjærgaard er lektor i molekylær animation og data visualisering på Aarhus Universitet, hvor hun bruger avanceret animationssoftware til at beskrive molekyler og deres funktioner i celler. Hør hende fortælle om animation af den komplekse morfologi, der ofte styrer afgørende elementer og processer for molekyler.

Program for alle AIAS DUA PEP-TALKS kan findes her.

Tilmelding på www.youngacademy.com.

Hvad er DUA PEP-TALKS?

DUA PEP-TALKS er en række foredrag, hvor nogle af landets dygtigste unge forskere, medlemmerne af Det Unge Akademi, fortæller om deres forskning, hvad de brænder for, og hvorfor det er så fedt at være forsker.

En DUA PEP-TALK varer 35 min og bagefter er der rig mulighed til at stille spørgsmål, både til selve forskningen men også til foredragsholderen, som gerne deler ud af sine personlige erfaringer og oplevelser som forsker. Foredragene er gratis og åbne for alle elever på gymnasiale uddannelser samt 1. års universitetsstuderende. 

Efter foredraget indbydes deltagerne til sodavand og snacks.

Events